Tijekom rujna i listopada 2021. g. u sklopu međunarodnog programa „4th ASEF Young Leaders Summit“ održan je međunarodni projekt „Teaching & Learning during COVID-19 – What do you need?“.

Projekt je namijenjen osnaživanju i povećanju dobrobiti učenika, učitelja/nastavnika i roditelja u obrazovnom procesu, u razdoblju tijekom te nakon trajanja pandemije COVID-19. Dio projektnih aktivnosti činila su interaktivna predavanja i radionice za prethodno navedene skupine odgojno-obrazovnog procesa.

Članice kabineta Odgojnog savjetovališta, Sanja Radić Bursać i Lucija Lamešić, uključile su se i dale doprinos u vidu osmišljavanja i provedbe interaktivnog predavanja za roditelje pod nazivom „Izgradnja povjerenja i suradničkog odnosa s djecom u procesu učenja i obavljanja školskih obaveza: Roditelji kao podrška u procesu učenja”. Predavanje je održano 13. listopada 2021.g. tijekom kojega su se sudionicima pružile informacije o načinima i dobrobiti uključivanja roditelja u učenje i obrazovanje te o konkretnim strategijama i alatima kako oni mogu pružiti kvalitetnu podršku u tom procesu.

Više informacija o međunarodnom programu „4th ASEF Young Leaders Summit“  te projektu „Teaching & Learning during COVID-19 – What do you need?“ dostupno je na sljedećim poveznicama:

Također, podsjećamo i na dostupne edukativne materijale o alatima za pružanje podrške učenicima i razvoju vještina učenja, koji su dostupni na stranicama Nastavno-kliničkog centra: