Poziv za sudjelovanjem u istraživanju „Dobrobit sestara i braće djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom“

Drage sestre/braćo djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom,

Pozivam Vas da sudjelujete u istraživanju „Dobrobit sestara i braće djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom“ koji se provodi s ciljem izrade doktorske disertacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu pod mentorstvom izvr. prof. dr. sc. Ane Wagner Jakab i doc. dr. sc. Ajane Löw. Sestrinsko/bratski odnosi s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom su nedovoljno istražena tema u Hrvatskoj, a posljedica toga je i nedostatna podrška sestrama i braći djece s teškoćama u razvoju/osoba s invaliditetom.

Istraživanjima se pokazalo da su članovi obitelji s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom izloženi većim razinama stresa. Osim što sama adolescencija može biti vrlo izazovno razdoblje, prisustvo sestre/brata s teškoćama u razvoju/invaliditetom uvelike može utjecati na dobrobit. Stoga, cilj ovog istraživanja je ispitati dobrobit adolescenata (10-18 godina) koji imaju sestru/brata s teškoćama u razvoju/invaliditetom.

Dragi roditelji, stručnjaci, prijatelji, rođaci, ako poznajete adolescente sa sestrom/bratom s teškoćama u razvoju/invaliditetom, molila bih Vas da ih informirate o aktualnom istraživanju kako bi se uključili i time dali svoj glas, što će rezultirati razvojem svjesti o sestrama/braći, njihovim potrebama, ali i stvaranjem sustavne podrške.

Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti anonimno. Istraživanje traje oko 1h. Prikupljeni podaci će se isključivo koristiti za potrebe istraživanja. Nakon istraživanja, bit ćete informirani o rezultatima.

Sve zainteresirane, molim da se jave na mail lorena.kostic@gmail.com.

Unaprijed se zahvaljujem na suradnji i doprinosu ovome istraživanju.

Lijepi pozdrav