Neposredno prije početka školske tj. nastavne 2021./2022. godine, članice Odgojnog savjetovališta dale su doprinos stručnom usavršavanju svojih suradnika, kolegicama i kolegama iz sustava odgoja i obrazovanja.

Na Državnom stručnom skupu za socijalne pedagoge „Ukorak s vremenom“ plenarno predavanje održala je doc. dr. sc. Gabrijela Ratkajec Gašević koja se usmjerila kontekstu grupe i grupnog rada za poučavanje djece i mladih s problemima u ponašanju strategijama rješavanja problema, a doc. dr. sc. Miranda Novak u plenarnom je izlaganju govorila o primjeni savjetovanja u redovnom radu u odgojno-obrazovnom sustavu. Praktični i interaktivni dio pripremile i realizirale su stručne suradnice iz Nastavno-kliničkog centra, Sanja Radić Bursać i Lucija Lamešić, na temu selektivne prevencije u srednjoškolskom okruženju.

Gostovanja su održana i na Ljetnoj školi za odgajatelje u učeničkim domovima  pod nazivom „Razvijanje socijalnih vještina učenika u učeničkim domovima“. Izv. prof. dr. sc. Ivana Borić i asistentica Andrea Ćosić, mag. paed. soc., poučavale su sudionike važnosti socijalnih vještina u razvoju adolescenata te demonstrirale radionicu strukturiranog učenja na temu nošenja s promjenama. O tome kako razvijati učinkovite preventivne programe u okruženju učeničkog doma, plenarno izlaganje održale su stručne suradnice iz Nastavno-kliničkog centra, Sanja Radić Bursać i Lucija Lamešić.

Zahvaljujemo se višim savjetnicama Agencije za odgoj i obrazovanje, Almi Rovis Brandić i Miljenki Galić, na pozivu te danoj prilici za međusobno učenje i razvoj. Veselimo se nastavku suradnje! 🙂

Puno sreće želimo svim kolegicama i kolegama iz sustava odgoja i obrazovanja u novoj školskoj godini! 🙂