Članice Stručnog tima Odgojnog savjetovališta - Matea Belošević, Lucija Lamešić, Sabina Mandić, Ivana Mitrić i Sanja Radić Bursać – sudjelovale su u kreiranju publikacije „Ne daj se upecati“ kao jedne od aktivnosti programa prevencije ovisnosti djece i mladih čiji je nositelj Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske.

U prvom dijelu publikacije „Ne daj se upecati“ ispričane su forum scene na temu ovisnosti u formi stripa te je prikazan proces metode forum kazališta, na način da služi kao predložak i upute djeci glumcima i mentorima u pripremi i javnoj prezentaciji forum kazališta.

Drugi dio publikacije je svojevrsna radna bilježnica za djecu i mlade. Kroz pripremljeni tekstualni sadržaj, pitanja za razmišljanje, grafičke prikaze, upitnike i radne listove, čitatelji imaju priliku promišljati o rizičnim oblicima ponašanja u domeni ovisnosti, dobiti informacije o oblicima, razvoju i posljedicama ovisnosti te unaprijediti svoje socijalno-emocionalne vještine kao značajne potencijale i zaštitne faktore u razvoju zdravog i osobno odgovornog ponašanja.

Preuzmite publikaciju:

Vjerujemo kako publikacija „Ne daj se upecati“ može biti korisna osnovnoškolcima i srednjoškolcima, njihovim roditeljima, kao i svim stručnjacima koji rade s djecom i mladima te doprinose njihovim pozitivnim razvojnim ishodima.