Interaktivno predavanje: Efikasno učenje – istina ili mit?

Ususret ispitnim rokovima, 25. siječnja 2023.g., članice KARPO tima Sanja Radić Bursać i Lucija Lamešić pripremile su i održale interaktivno predavanje naziva „Efikasno učenje – Istina ili mit?“.

Tijekom predavanja studenti su imali priliku upoznati se s pojmovima samoreguliranog učenja i samoodmaganja, kao i načinima nošenja s odgađanjem izvršavanja (akademskih) obveza. Također, predstavljene su im različite strategije i stilovi učenja.

U interaktivnom dijelu i uz pripremljene materijale, sudionici predavanja su imali priliku procijeniti i otkriti vlastita obilježja i pristup studiranju, razloge pribjegavanja akademskom odlaganju, učinkovite strategije učenja te odabrati dominantni stil prilikom usvajanja gradiva. Pri tome su bili izuzetno motivirani i angažirani te je vladalo pravo radno (i opušteno) ozračje.

Nadamo se da je i ovo predavanje dalo maleni doprinos studentima u razvoju njihovih akademskih vještina te ih opremilo korisnim „alatima“ za kojim mogu posegnuti prilikom pripreme i učenja za nadolazeće ispitne rokove.

Dragi studenti, sretno u (samoreguliranom) učenju! 😊