ICT-AAC

 

O NAMA:

U kontekstu projekta Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama“ (skr. ICT-AAC, engl. ICT Competence Network for Innovative Services for Persons with Complex Communication Needs) osnovan je Laboratorij za potpomognutu komunikaciju koji ima sjedište pri Centru za rehabilitaciju ERF-a. Projekt provode četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Fakultet elektrotehnike i računarstva, Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet, Grafički fakultet i Filozofski fakultet – potpomognuti s osam suradnih organizacija. U Laboratoriju se provodi kontinuirani klinički rad s korisnicima različitih profila - direktan terapijski rad na tjednoj osnovi, stručne procjene na mjesečnoj osnovi te savjetovanje obitelji/okoline korisnika od strane logopeda. Projektnim aktivnostima stvara se suradnja sa stručnjacima u različitim institucijama koji su prepoznali značaj i pokazali interes za primjenom usluga zasnovanih na informacijsko-komunikacijskoj tehnologijii koje ovaj projekt razvija.

 

 

TU SMO ZBOG:

Ciljne skupine projekta su osobe sa složenim komunikacijskim potrebama. To su osobe koje ne mogu ostvariti svoje komunikacijske potrebe putem postojećih načina komuniciranja uslijed različitih razloga koji ograničavaju njihovu sposobnost neovisnog djelovanja u društvu. Mogu postojati privremeno ili trajno, a populacija osoba sa složenim komunikacijskim potrebama je vrlo raznolika (npr. osobe s poremećajem iz autističnog spektra, osobe s Downovim sindromom, osobe s intelektualnim teškoćama, osobe sa složenim tjelesnim teškoćama). Složene komunikacijske potrebe mogu imati osobe svih dobi. U okviru projekta razvijene su aplikacije koje se mogu prilagoditi prema obilježjima korisnika, kao što su vrsta teškoća, individualne potrebe i razina komunikacijskog i jezično-govornog razvoja, što određuje način i svrhu za koje će se pojedina aplikacija koristiti.

Obitelj

Previous Next
Obitelj   • Centar nudi usluge procjene, savjetovanja, terapije i tretmana na području ponašanja, učenja, jezika i govora, komunikacije i hranjenja. ...
Prijem

Termin za procjenu, savjetovanje, tretman ili terapiju možete dogovoriti

ponedjeljkom i četvrtkom od 15 do 17 sati, utorkom, srijedom i petkom od 8 do 10 sati

• putem telefona 01/245-7560 ili • elektroničke pošte \n...
                 

Stručni rad

Previous Next
Kabinet za poremećaje iz autističnog spektra

• Tko smo mi

Prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar

Dr.sc. Jasmina Stošić

...

Kabineti

Kabinet za edukacijsko-rehabilitacijsku podršku

Kabinet za komunikacijske poremećaje odraslih

Kabinet za oštećenja sluha

Kabinet za oštećenja vida

Kabinet za poremećaje iz autističnog spektra

Kabinet za ranu psihomotoričku stimulaciju

 

...
                 

Edukacije, Programi i projekti

Previous Next
Suradnja

• Projekt Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama http://www.ict-aac.hr/

• Hrvatsko logopedsko društvo, http://www.hld.hr/

• Udruga defektologa Hrvatske

• Udruga...

Edukacije   Centar provodi edukacije za obitelj i stručnjake koji su u kontaktu s djetetom/osobom koja je korisnik Centra.

 

Ukoliko ste zainteresirani za organizaciju edukacije iz određenog područja javite se...
Projekti i programi

 

Rad Centra za rehabilitaciju kontinuirano podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih (http://www.mspm.hr/).

Dugogodišnja iskustva u provođenju različitih stručnih programa/projekata koje su novčano podupirala različita tijela kao i umrežavanje s...

                 

Volonteri, Donatori, Sponzori

Previous Next
Donatori i sponzori

• Donacijama na žiro račun: HR8723600001101355137 možete pridonijeti daljem razvoju Centra i provođenju novih oblika rada.

  Zahvaljujemo dosadašnjim donatorima: • Panova svirala d.o.o. • King ICT d.o.o. • Trutina...
Volonteri

Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta kontinuirano volontiraju u Centru za rehabilitaciju ERF-a (predmet Volonterski rad).

...